För både barn och vuxna. Snart står den klar, Göteborgs Stads första hinderbana. En rolig och utmanande bana med 21 hinder som sätter både smidighet, styrka och balans på prov. Nu på lördag 21 september är det dags för invigning.

Det är många som har längtat efter en hinderbana i Göteborg. Snart står den klar med knalligt orange hinder.  Det är Göteborgs första kommunala hinderbana, kostnadsfri att använda och alltid öppen för allmänheten och med varianter av hindren som passar både vuxna och barn.

– Hinderbanan ska erbjuda något för alla därför har vi också en extrarunda. Blir något eller några av hindren för svåra så finns det alltid chans att kompensera detta i extrarundan som består av tre stationer med olika övningar. Alla redskap i extra rundan är tillgänglighetsanpassade, berättar Ulrika Eldkrona, verksamhetssamordnare vid idrotts- och föreningsförvaltningen.

Rekommenderas från sju år
I anslutning till hinderbanan kommer det också att finnas sittplatser, grillplats, regnskydd och nätburar att låsa in sina saker i (eget hänglås krävs).

Barnvarianter av hindren rekommenderas från sju år

Vissa av hindren är rätt höga så det är viktigt att alla kör banan efter sin egen förmåga och inte tar för stora risker. Barnvarianterna av hindren rekommenderas från 7 år.

– Banan är perfekt för en familjeaktivitet men den är ingen lekplats och det är viktigt att ha bra koll på barnen, speciellt de allra yngsta, understryker Ulrika Eldkrona.

Invigning med proffsrace och prova-på möjligheter 
Invigningsdagen, lördag 21 september, börjar med en ceremoni klockan 13 följt av ett spännande race med hinderbaneproffs. Efter det finns möjlighet att testa hindren och få tips av hinderbaneinspiratörer som finns på plats.

Efter den senaste tidens rikliga regn så är grusytan på hinderbanan fortfarande relativt mjuk som underlag och kan vara svår att ta sig fram för personer med barnvagn, skrinda eller rullstol. Grusytan kommer att sätta sig och bli fastare så fort det får torka upp ordentligt i marken.

Hinderbanan är kostnadsfri att använda, öppen året om och går inte att boka.

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen