Ett sätt att få fler intresserade. Göteborgs Hamn sponsrar Gårdstensbostäders seglarverksamhet. Det innebär att 31 unga får uppleva hamn- och seglingslivet i sommar, både genom seglarläger och genom sommarjobb.

Närmare 400 unga från Gårdsten har fått uppleva segling och gemenskap under de sexton år verksamheten funnits. Nytt för i år är Göteborgs Hamns medverkan.

Startade hösten 2005

– Sponsorsatsningen är en del i det stora arbete vi gör för att säkra framtidens kompetens och öka antalet medarbetare med utländsk bakgrund. Vår förhoppning är att de unga vi satsar på ska få upp ögonen för oss och ha oss i åtanke som framtida arbetsgivare och välja en inriktning mot sjöfart, logistik eller annat relaterat till hamnen, säger Elvir Dzanic, vd på Göteborgs Hamn AB.

24 ungdomar får gå på seglarläger och sju ungdomar får genom sponsringen sommarjobb som seglingsinstruktörer och hamnvärdar.

Verksamheten Ungdomar & segling startades hösten 2005 av Rotaryklubben i Långedrag och Gårdstensbostäder AB som tillsammans med GKSS beslutade sig för att starta ett integrationsprojekt med inriktning på ungdom i kombination med segling/båtsport.