Grinig på chefen eller trött på en ständigt trilskande dator? Göteborgs konsthall ger dig chansen att avreagera dig anonymt och samtidigt bli en del av ett konstverk. Bakom projektet står de två finska konstnärerna Tellervo Kalleinen och Oliver Kochta-Kalleinen.

Projektet heter ”I love my job”. Alla som har eller någonsin har haft ett arbete är välkomna att delta. Det viktiga är att det är något på jobbet som irriterar en och som gör att man kan tänka sig att ställa samman en fantiserad uppgörelse – den ljuva hämnden.

− Man kanske är irriterad på en kollega eller tycker att chefen behandlar en illa. Det konstnärerna är ute efter är fiktiva berättelser om vad man skulle vilja göra åt situationen på sin arbetsplats, säger projektassistenten Anna Petters.

Självvald anonymitet

Rent praktiskt går det till så att man beskriver sin situation och skriver ner sina fantasier så att konstnärerna får ta del av dem. Sedan väljer konstnärerna ut ett antal berättelser och gör kortfilm av dem tillsammans med professionella filmarbetare.

− Man får själv välja om man vill spela sig själv i filmen eller om man vill vara anonym och låta en skådespelare göra rollen. Dessutom får man vara med så mycket man vill genom hela processen, säger Anna Petters.

Två IASPIS-stipendiater

Tidigare har de två finska konstnärernas verk ”Klagokören” visats på Göteborgs konsthall. Under hösten är de bosatta i Göteborg genom ett IASPIS-stipendium.

Fotnot:
Anmälan görs till info@mittjobb.org senast den 5 november. Filmerna spelas in med start i december.