Filmkonstnären Maria Marshall ställer ut sina motsägelsefulla filmer på Göteborgs Konsthall i helgen. Det är första gången som en större utställning med hennes filmer kan ses i Norden. Maria Marshall illustrerar vardagliga rädslor och målar upp korta mardrömslika scenarier där hon själv och hennes egna två söner ofta har huvudrollen.

Utställningen ”Fine lines” startar på lördag den 9 mars. Tio av Maria Marshalls verk presenteras, allt ifrån den uppmärksammade ”When I grow up I want to be a cook”, där hennes son sitter med en ciggarett och röker tills hela rutan är vit av rök, till en nyproducerad film som visas för första gången.

Maria Marshall använder sig av olika filmformat för att uppnå olika filmiska effekter, allt ifrån elegant Hollywood-produktion till grovkornig heminspelade film. Hon manipulerar ofta filmsekvenserna i datorn för att skapa motsägelsefulla effekter men jobbar också med mötet mellan bilderna och ljudet som förstärker det obehagliga.

Maria Marshall började som skulptör men har blivit känd för sina film- och videoverk. Hon bor och arbetar i London och har främst haft utställningar i USA och England. Utställningen är öppen från den 9 mars till den 21 april.