Nästa vecka sänder SVT sin stora artistgala Världens Barn, till förmån för Radiohjälpens insamling för utsatta barn i världen. Men redan på onsdagskvällen ordnar Göteborgs kulturskolor sin egen gala på Brewhouse i Gårda - eller rättare sagt tre stycken.

– Det blir tre konserter under kvällen. Vi tänkte att vi skulle byta publik ett par gånger eftersom syftet är att få in pengar till Världens barn, säger Susanna Dahl, chef för musikskolorna i stadsdelen centrum.

Nästan samtliga kulturskolor medverkar

Hon är en av samordnarna för kvällens program, där i stort sett samtliga kulturskolor i Göteborg medverkar. De bjuder på allt från barnkörer, soulgrupper och klassisk musik till saxofon, trumgrupper, folkmusik från Balkan, rock, dans och teater.

Tre föreställningar ges i Stenasalen i Brewhouse, den första börjar klockan 17.30 med skolorna från de centrala stadsdelarna och Angered, den andra klockan 18.45 med elever från Hisingen och den sista klockan 20.00, västra Göteborg.

Kulmen på en rad insamlingar under året

Målet är att få in 50.000 kronor under kvällen. Kulturskolorna får vara i Stenasalen gratis, så alla insamlade pengar går oavkortat till Världens Barn.

– Under året har vi haft mindre konserter lite varstans i stan med syfte att samla in pengar. Nu kommer konserterna i Gårda som kulmen på det hela, säger Susanna Dahl.

I år är kulturskolor i hela landet med och samlar in pengar till Världens barn, tack vare ett samarbete mellan SMoK (Sveriges musik- och kulturskolor) och Radiohjälpen.
Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj som nu genomförs för elfte gången. Förra hösten samlades 81 miljoner kronor in, pengar som gick till 128 olika verksamheter världen över.