2021 bilder år 2021. Som en julklapp släpper Göteborgs museer drygt 2021 högupplösta bilder för fri användning. Konstverk av John Bauer och fartygsfotografier från Svenska Amerika Linien finns bland bilderna.

Det handlar om bilder från Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs stadsmuseum med så kallad utslocknad upphovsrätt som nu publiceras på Wikimedia Commons genom projektet 2021 bilder år 2021.

Ett kulturarv blir tillgängligt

– Att fritt tillgängliggöra bildmaterial ur samlingarna kan bidra till kunskapsuppbyggnad, väcka nyfikenhet och inspirera till eget skapande. Äntligen tar vi nu ett första steg i det strategiska arbetet med att tillgängliggöra det kulturarv Göteborgs museer förvaltar, säger Britta Söderqvist, avdelningschef, Göteborgs museer och konsthall.

Bilderna är licensierade med Creative commons BY 4.0 alternativt Public domain när det är möjligt. CC BY 4.0 innebär att användaren har möjlighet att använda, dela och bearbeta bilden men behöver ge ett erkännande till upphovspersonen/institutionen.