Hitta höstens aktivitet. Prova på linedance eller minigolf, testa att sjung allsång, lyssna på konserter och framträdanden eller ställ frågor om datorer och sociala medier. Du som är pensionär kan välja mellan en lång rad programpunkter när Allégården håller öppet hus 18-21 maj. Och det gäller oavsett var i staden du bor.

Ukulelegruppen som uppträder är till exempel främst hämtad från den mest avancerade av Allégårdens tre ukulelegrupper.

– Vi startade men en enda grupp, men det har varit väldigt populärt, så vi har fått utöka, säger Tessa Palmroth, programansvarig administratör. Nu har vi från nybörjare och uppåt.

Allékören populär
På samma sätt finns linedance i fyra olika nivåer, som alla träffas på måndagar. Minigolfgruppen är däremot en nystart, som ska komma igång till hösten. Allékören, som bjuder intill allsång, är öppen för alla som gillar att sjunga.

– Den är ganska stor, de är 50-60 personer, men de tar emot fler, det finns en kölista man kan anmäla sig på.

Dansföreställningen The Show must go in sätts upp av Göteborgsaktörerna, en grupp av före detta yrkesverksamma aktörer, som håller till i huset. Revygruppen Scenodrama är däremot en amatörgrupp, som är öppen för alla.

På onsdagen bjuder kulturförvaltningen, Speldags, på en ny artist under rubriken ”Elvakaffets underhållning”, precis som de brukar på onsdagar. Och på torsdagen spelar Olle Köhler piano till lunchen precis som han brukar på torsdagarna. Lite senare på eftermiddagen spelar BjörnBertils på temat ”Jazz på göteborgska”.

Allaktivitetshus för pensionärer i hela stan
– Vi brukar ha olika artister som spelar varje torsdag, berättar Tessa Palmroth.

Dessutom finns det guidade turer i huset och tipspromenad. ABF finns på plats och presenterar sommarens och höstens kurser. Dessutom håller de drop in för den som har frågor om sin dator, mobil, platta eller sociala medier.

– Många tror att Allégården bara är till för pensionärer i centrum, men det här är ju ett allaktivitetshus för pensionärer i hela Göteborg. Nu hoppas vi att fler ska få upp ögonen för våra aktiviteter, säger Tessa Palmroth.

Under flera dagar innan evenemanget kommer det annonserat ut i Göteborgs-Posten. Den som tar med sig annonsen blir bjudna på gratis fika.