Över 200 guld. 2017 skrev över 200 idrottsutövare från Göteborg in sig historieböckerna genom att ta SM-guld i sin idrott. På torsdagskvällen den 3 maj bjöd Göteborgs Stad in sina mästare till fest för att fira framgångarna.

Göteborgs föreningsliv kan stoltsera med många sportsliga bedrifter från 2017. Bland annat åkte sig tjejerna i Göteborgs konståkningsklubb till en seger i synkroniserad konståkning och ryttarna från Alleby Ridklubb red sig till dubbla guld i lag-SM.

För att hedra dessa och övriga dryga 200 framstående lokala idrottsutövare bjöd Göteborgs Stad, via idrotts- och föreningsnämnden, den 3 maj in till en SM-vinnarfest.

40 föreningar inom 25 sporter
Festen äger rum varje år och samlade denna gång allt från bågskyttar och parasportare till cheerleaders och simmare, som alla fick motta ett hederspris för sina prestationer. Sammanlagt fanns omkring 40 olika föreningar inom cirka 25 olika sporter representerade.

– De här idrottarna kan inte bara stoltsera med sina idrottsliga bedrifter utan de är också viktiga förebilder för stadens barn och unga som är aktiva i en förening eller funderar på att bli det. Deras prestationer har stor betydelse för Göteborgs Stad och inte bara för dem själva, säger Kristina Söderberg från idrotts- och föreningsförvaltningen som ansvarar för evenemanget.

3880.jpg