Många gratisaktiviteter. Mellan 21 och 27 januari är det fokus på hälsa på många platser överallt i staden. Göteborgs Stad öppnar flera av sina anläggningar för hälsoveckor. Dalheimers hus bjuder bland annat på föreläsningar och prova på-aktiviteter.

Under vecka 4 (21-27 januari) bjuder 17 av Göteborgs Stads anläggningar in till gratisaktiviteter. Det är bland annat kommunens friskvårdsanläggningar, gym, simhallar och ishallar bjuder som tillsammans arrangerar Hälsoveckan.

På goteborg.se/halsoveckan finns tips på saker som vem som helst får testa. Som isdisco, yogapass, hinderbana och gruppträning i simbassäng – för att nämna några av de 120 gratisaktiviteter som erbjuds.

Alla är välkomna
Dalheimers hus i Majorna har också hälsovecka under dessa datum. Det blir föreläsningar, prova på i friskvården, spakvällar, frigörande dans på lunchtid, smakprover från Restaurang Fritz och mycket mer. Nästan allt är gratis och alla är välkomna. Dessutom kommer personalen att ge råd och tips om träning. Gymmet står öppet och är gratis att använda under hela veckan.

– Vi riktar oss till alla göteborgare. Många tror att man måste ha en funktionsnedsättning för att komma till oss, men så är det inte. Vi är ett öppet hus för alla. Detta är en plats att mötas, träna, äta tillsammans och uppleva kultur, säger Elisabeth Orrö, gruppchef för friskvården på Dalheimers hus.

Hälsoveckan arrangeras i samarbete med funktionshinderrörelsen i Göteborg och alla aktiviteter under hälsoveckan finns i Dalheimers hus kalendarium.

– Vi har lite olika teman under veckans olika dagar. På torsdagen är det lite extra fokus på psykisk hälsa. Programmet har skapat tillsammans med funktionshinderföreningarna. De har kommit med förslag och idéer på vad programmet ska innehålla. Det blir en väldigt stor mix med aktiviteter.

Nya besökare
Detta blir tredje året i rad som Dalheimers hus arrangerar hälsoveckan. 

– Detta är en social träffpunkt. Förra året var det väldigt välbesökt och uppskattat, så vi hoppas på något liknande i år igen. Många nya hittade hit då. Det är roligt. Det blir mycket liv och rörelse i huset – både för nya besökare och våra stammisar. Jag hoppas att de som kommer hit ska upptäcka hur välkomnande och öppet Dalheimers hus är och hur mycket vi har här som man kan ta del av.