Något för alla. Måndag 11 april börjar påsklovet i Göteborg, och det händer massor av saker för barn och unga under veckan. Stadsbiblioteket gästas av programledaren Beppe Singer, det blir påskpyssel på flera av stadens bibliotek, och i Jubileumsparken kan du bland annat fiska och åka rullskridskor.

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du alla aktiviteter som sker runt om i staden varje dag. Klickar du på länken nedan kan du se alla påsklovsaktiviteter. Skateskola, workshop i bokbinderi, Taekwondo-läger, äggjakt, påskbingo och sagoyoga är bara något av allt du hittar.

I Jubileumsparken är det totalt sju spännande aktiviteter planerade måndag till torsdag.

– Under pandemin fick vi köra våra påsklovsaktiviteter i mindre skala och med förbokning. Nu är det drop-in och alla är välkomna, så det känns väldigt härligt att vi kan öppna igen, säger Marie Fransson, projektledare Jubileumsparken.

Populärt fiske

En aktivitet som brukar vara populär är när c är det som gäller på påsklovet för aktiviteten.

– Alla kan rulla är en annan aktivitet som återkommer. Den är härlig för det går ju faktiskt att rulla på vilka sätt man vill: skateboard, rullstol, rullator, rullskridskor. Aktiviteten sker vid skateboard-rampen i anslutning till parken. Man får gärna ta med egen utrustning men annars finns allt som behövs, och vi har dessutom personal på plats som kan ge tips och instruera.

På torsdagen kommer Maritiman till Jubileumsparken och håller i experiment med riktiga provrör och ingredienser som finns i skafferiet, vilket de även gjort tidigare år.

– Det brukar också vara väldigt populärt, säger Marie Fransson.

Prova lertryck i Frölunda

Återbruk, pyssel och film är tre saker som kan sammanfatta påsklovsaktiviteterna på Göteborgs bibliotek och kulturhus. Vill du påskpyssla kan du göra det på biblioteken i Biskopsgården, Tuve och Torslanda samt Kulturhuset Kåken. Film visas också på flera olika ställen.

Det blir även flera andra kreativa programpunkter. Vad sägs om att testa lertryck på Frölunda Kulturhus, göra instrument av återvunnet material i Allas Ateljé i Bergsjön, eller att delta i filmworkshop på Biskopsgårdens bibliotek?

Stadsbiblioteket får besök av Beppe Singer måndag den 11 april klockan 13–14. Han är ett bekant ansikte för dem som har tittat på Barnkanalens vetenskapsprogram. På Stadsbibliotekets trappscen kommer han att berätta om sina böcker och göra experiment.

På onsdag 13 april kommer Sportfiskarna till Jubileumsparken och besökarna får prova på att fiska.