Göteborg & Co har utvecklat en så kallad app som är en förlängning av goteborg.com. Information om restauranger, museer, evenemang och den aktuella Julstaden kan du få direkt i din mobil.

– Människor vill ha information direkt där de står därför har vi tagit fram den här appen. Med hjälp av sin mobil kan de få reda på det som sker just nu och hitta till restauranger och museer, säger Anders Fahl, webbansvarig på Göteborg & Co.

Hela evenemangskalendern finns med, liksom allmän information om Göteborgspasset och Turistbyrån.

En praktisk grej är nära dig-funktionen som känner av var telefonen befinner sig och utifrån det kan visa på kaféer, restauranger eller annat som man vill veta och som finns i närheten.

Hålltider för Julfilmen

Du kan också skapa egna listor med favoriter som sparas i själva telefonen, vilket betyder att du inte behöver ha täckning för att nå listorna.

– Vi har också lagt in all viktig information om Julstaden med till exempel alla hålltider för Julfilmen och Den sjungande julgranen i Bältespännarparken, fortsätter Anders Fahl.

En introduktionsfilm om hur du använder appen kommer inom kort att finnas på goteborg.com.

Appen finns på svenska och engelska och är gratis. Den kan laddas ner från Appstore (se länken nedan) och för att hitta den där söker du på Göteborg.