Nordstans turistbyrå stänger. Från och med den 1 mars samlas Göteborgs fysiska service till turister på den nyligen ombyggda turistbyrån på Kungsportsplatsen. Därifrån sköts också de digitala kanaler som allt fler besökare använder för att söka information.

– Vi vill koncentrera våra resurser till vår stora och nyligen ombyggda turistbyrå vid Kungsportsplatsen och avvecklas därför den mindre byrån i Nordstan, säger Stefan Gadd, presschef på Göteborg & Co.

Förra året slog turismen i Göteborgsregionen rekord för 28:e året i rad med fler än fem miljoner gästnätter på hotell och vandrarhem. Och Göteborg & Co hoppas och tror att denna positiva utveckling kommer att fortsätta även under 2020.

– Vi har goda förhoppningar om att 2020 blir ett lika bra år, med många stora konserter på Ullevi och andra evenemang, säger Stefan Gadd.

Personalen flyttar till Kungsportsplatsen
Inför turistsäsongen 2020 satsar Göteborg & Co på en ny avdelning för analys och omvärldsbevakning, som ska förmedla kunskap om trender och resmönster och på så sätt stärka Göteborg som turistdestination.

Vid stängningen i mars kommer personalen som i dag arbetar på turistbyrån i Nordstan flytta över till Kungsportsplatsen, som alltså kommer att få mer resurser.

– Byrån i Nordstan har funnits i sin nuvarande form sedan 2002 och har varit välbesökt. Förra året var det 250 000 besökare, men många av dem var inte turister utan kunder till köpcentret som till exempel frågade var olika butiker ligger, säger Stefan Gadd.

Från Kungsportsplatsen bemannas också vissa av Göteborg & Co:s digitala kanaler för turistinformation, till exempel en personlig chattfunktion som är populär bland stadens besökare.