Torgmemo med motiv från 20 torg. Göteborgslokaler har tagit fram ett torgmemo med motiv från 20 olika torg. Det finns som sällskapsspel, men också i stort format som kommer att spelas på torgen. “Hela Göteborg skall vara med och fira stadens födelsedag. Vi tycker att det här är ett roligt sätt att sprida firandet i hela stan”, berättar Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare.

I år firar Göteborg sitt 400-årsjubileum och torgmemot är Göteborgslokalers bidrag till firandet.

– Redan för över tio år sedan skickade vi in vår idé till stadens 400-årsjubileum och skrev då att ”Alla göteborgare har varit i alla stadsdelar någon gång i sitt liv”, berättar Pia Johnson, marknads- och kommunikationschef på Göteborgslokaler.

Färgglada vardagsnära bilder

Den inkluderande idén landade i torgmemot. Bilderna är färgglada och vardagsnära bilder av lokala handelsplatser och torg i Göteborg. Illustrationerna är gjorda av Helena Bergendahl.

– Vi har tagit fram torgmemot som ett sällskapsspel som du kan spela hemma. Vi skruvade också upp volymen lite till genom att göra ett torgmemo i jätteformat som kommer att spelas på våra torg, säger Jonas Hernstig, kommunikatör på Göteborgslokaler.

Upptäck nya platser

Det stora torgmemot dyker upp runt om i Göteborg på olika evenemang med start i vår. Det kommer också att kunna spelas hos Jubileumskompassen i Bältesspännarparken.

– Det blir en rolig aktivitet på våra torgevenemang under våren och sommaren där vi tillsammans kan upptäcka nya platser i stan som man inte varit på. berättar Ann-Sofie Strömbäck.

Sällskapsspelet kommer att gå att köpa senare i vår för den som vill ha ett spel hemma.