Kulturhuset Kåken i Härlanda storsatsar på lördag med en heldags kulturfestival som bjuder på allt från Göteborgs Symfoniker till hiphop och house, storband och tango. Och en öppen scen där vem som helst får göra vad som helst.

Programmet på Kåken inleds redan klockan 13 med symfonikernas vårkonsert, döpt till fikastråket, i Stora Salen.Vårkonserten kostar 120 kr i entré (inklusive fika) men i övrigt är alla framträdanden under festivalen gratis.

Festivalen är en blandfestival som mixar musik, dans och öppen scen med en liten marknad med hantverk, kulturtidskrifter, bildspel och videokonst.

Öppen scen i caféet

Det mesta äger rum utomhus, på en scen vid caféets uteplats. Inne i caféet projiceras videokonst och bildspel och utanför huvudentrén blir det en läshörna med kulturtidskrifter och en liten marknad med tidskrifter, keramik, tröjtryck, design och hemslöjd. I caféet kommer det även att finnas en öppen scen, där vem som helst får göra vad som helst, hur som helst…

Kulturfestivalen pågår ända in på kvällen, så den som vill avstå Schlagerfestivalen i Belgrad kan istället njuta av Fankaba, en grupp musiker och dansare som spelar och sjunger medryckande rytmer från Guinea och Mali. På kvällen bjuds också fartfylld brasiliansk capoeira och Winding Stars, melodisk pop med dansanta inslag.

Kulturfestivalen arrangeras av Kåken i samarbete med ungdomssatsningen Fängelset och Medieverkstäderna i Väst.

6BB2.jpg

Kulturhuset Kåken är ett samarbete mellan stadsdelarna Örgryte och Härlanda och ligger i Härlandafängelsets gamla snickeri. Huset inrymmer bibliotek, öppen förskola, café, programverksamhet, hälsotek, scen, föreningslokaler samt kontor för Kulturskolan, Kulf och Kulis . Foto: Per Ottosson