Köpta biljetter gäller 2023. Gothenburg horse show tvingas ställa in på grund av rådande restriktioner. “Det är naturligtvis väldigt tråkigt, vi har längtat efter att kunna ta in publiken i Scandinavium. Vi får komma tillbaka 2023 när Göteborg firar sitt 400-årsjubileum”, säger Erika Olsson, projektledare.

Den 23-27 februari skulle Gothenburg horse show ha arrangerats i Scandinavium i Göteborg. Under måndagen kom beskedet att tävlingen ställs in.

– De restriktioner som råder tillsammans med smittläget vi har just nu, gör att vi ser att det tyvärr inte går att genomföra ett evenemang av GHS kaliber, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg horse show på Got Event AB.

Vill ta ansvar

Det är också med respekt för alla inblandade som beslutet inte gick att dra ut på längre. En tävling av det här slaget kräver stora förberedelser veckor innan publiken kan släppas in. Det är 300 som ställt upp som funktionärer. Många besökare åker långt och har bokat både resor och hotell.

– Våra fantastiska sponsorer är i gång med sin planering. Och inte minst alla ryttare som gör en tävlingsplanering och behöver veta åt vilket håll de ska köra tävlingsbilen. Vi vill ta ett ansvar för alla som är med så att de har en chans att ställa om.

Seminariedagen blir av

Även Eurohorse på Svenska mässan ställs in. Seminariedagen Hästföretagarforum kommer att genomföras den 24 februari. Den arrangeras av Gothenburg horse show och Eurohorse. Biljetterna släpps under veckan.

De nationella finalerna

De svenska hästar och ryttare som kvalat in till Sverigeponnyn, Arena youth tour, SWB trophy, ATG riders league eller Lövsta future challenge får mer information inom kort.

– Vi tittar på det nu och ser hur och om vi kan hitta en lösning för de nationella finalerna. Vi kommer att återkomma med det under veckan.

Biljetten gäller till 2023

Köpta biljetter till Gothenburg horse show gäller till 2023 års upplaga. Den arrangeras 22-26 februari. Ticketmaster skickar ut information om detta inom ett par dagar.

– Vet man redan nu att man inte kan gå och inte vill behålla biljetten, så kan man lösa in den och få pengarna tillbaka, säger Erika Olsson.

Gothenburg horse show har arrangerats sedan 1977 och är en av världens största inomhustävlingar i ridsport. Den lockar cirka 70 000 besökare varje år till Scandinavium i Göteborg. Arrangör är Got Event AB, på uppdrag av det internationella ridsportförbundet FEI, och Svenska ridsportförbundet.