En rymdfärja och ett flygande badhus. Det är några exempel på vad barnen bidrog med i förra årets Legotävling på Gothia Towers. Nu är det dags igen. Tio av de inskickade bidragen får plats på sommarens utställning och högsta vinsten är förstås en resa till Legoland.

Förra årets vinnare var nioårige Emanuel Börjesson som hade byggt ihop en modell av rymdfärjan Explorer vid Kennedy Space Center. Årets tävling drog igång under måndagen och alla barn som vill delta får skicka in fotografier på sina Legokreationer fram till den 11 juni.

Utställning i lobbyn

Under juli månad ställs tio utvalda bidrag ut i hotellobbyn på Gothia Towers. Tävlingens jury är hotellets besökare och vinnaren koras i augusti. Röstningen sker genom att man skänker pengar till det bidrag man tycker bäst om. Pengar som sedan går till Stiftelsen Min Stora Dag.

− Det som är roligt med den här utställningen är dels att det går pengar till ett välgörande ändamål, dels att vi får en levande lobby med alla utställda bidrag, säger hotelldirektören Charlotte Tellermark.