20 000 fler besök än i fjol. 80 000 besök av sommarlovslediga barn och unga i 2 000 aktiviteter runt om i Göteborg. Det är minst 20 000 fler besökare än förra året. Det visar den utvärdering som nu är klar.

Läger, workshops, idrottsaktiviteter, utflykter och kulturarrangemang fanns med i satsningen under sommaren 2017. Fler personer än någonsin tidigare deltog i årets satsning, resultatet presenterades på en utvärderingskonferens i början på november.

3298.jpg– Vi har fått se och höra om alltifrån strandbiblioteket i Sillvik till Harry Potter-läger och Streetgames där unga fått testa på olika sporter på publika platser runt om i staden, säger Anna Luther, den ena av Göteborgs Stads två projektsamordnare för Sommarlovssatsningen.

Förstärker det ordinarie utbudet
– Det är otroligt roligt att vi lyckats få med oss ännu fler barn och unga. Vår statistik visar att vi haft minst 20 000 fler deltagare jämfört med förra året, säger Anna Luthers kollega Carolina Lodeiro.

De runt 80 000 besökarna är inte nödvändigtvis detsamma som 80 000 individer utan det är antalet besök som har räknats.

– Sommaren 2017 genomfördes cirka 2 000 aktiviteter inom Sommarlovssatsningen som förstärker stadens ordinarie lovutbud och ger möjlighet till fler gratis aktiviteter, säger Carolina Lodeiro.

Göteborgs Stad tilldelas cirka 17 miljoner kronor varje år från 2016 till 2019. Pengarna, som delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, används för att genomföra gratis aktiviteter under sommarlovet för barn och unga i grundskolan.

Satsningen utvidgas
Regeringen har nu avsatt 250 miljoner kronor extra årligen som ska gå till gratis lovaktiviteter över hela Sverige.

– Vi vet ännu inte hur det nya bidraget kommer att fördelas. Men alla vi som arbetar med lovaktiviteter i staden är väldigt glada och hoppas naturligtvis att vi kommer att kunna erbjuda ännu fler unga en meningsfull fritid under loven, säger Carolina Lodeiro.

380E.jpg