För hela familjen. Javiera, Jonathan Fagerlund och trollkonstnären AffePaffe är några av artisterna när det är dags för grön sommarfestival i Flunsåsparken. Dessutom blir det ekologisk marknad med allt från mat och skönhetsvård till smycken och hantverk.

Det är fjärde året i rad som föreningen Project Save the Earth ordnar grön festival med ekologisk marknad. Första gången var utanför Gävle, men sedan tre år arrangeras festivalen i Göteborg.

− Förra året kom det 2.000 personer och i år hoppas vi på ännu fler, säger Mona Rosenberg från Project Save the Earth.

Vill inspirera till ekologiskt tänk
Årets festivaldatum är söndagen den 4 september och under hela dagen pågår scenframträdanden parallellt med den ekologiska marknaden. Samtidigt är flera organisationer på plats för att visa upp sig.

− Vi vill på ett trevligt och trivsamt sätt inspirera människor till ett mer ekologiskt och mer miljövänligt tänkt. Genom stor bredd på artister och utbud hoppas vi att vi ska ha något som tilltalar de flesta, säger Mona Rosenberg.

Årets hedersutmärkelse delas ut
Under dagen delar Project Save the Earth dessutom ut årets hedersutmärkelse till någon som verkat i föreningens anda. Förra året gick det till Lili och Susie för deras engagemang för utsatta djur. Året innan fick före detta Hammerfallbasisten Magnus Rosén ta emot priset.