Ja i KS till investering på 14 miljoner. Ombyggnaden av den populära lekplatsen Plikta i Slottsskogen fick på onsdagen starttillstånd av kommunstyrelsen. Därmed kan arbetena inledas i nästa vecka. Under byggtiden kommer Plikta att vara mer eller mindre stängt, för att sedan återinvigas som Göteborgs första utflyktslekplats till hösten.

– Utflyktslekplatsen ska stå färdig i slutet av september och det kommer vi att fira med ett invigningskalas, berättar Jakob Andreasson, verksamhetschef på park- och naturförvaltningen.

Redan på måndag i nästa vecka börjar förvandlingen. Först ska markunderlaget och lutningen anpassas så att fler kan använda lekplatsen. Efter detta kommer lekredskap och motionsredskap monteras och picknickområden, sittplatser och planteringar byggas upp.

Djurhagarna kanske kan locka lite extra
Under sommaren kommer Plikta vara delvis avstängd men det kommer att gå att använda en del av lekredskapen.

– Vi kommer också att tipsa om alternativa platser att leka eller umgås på under tiden som Plikta är stängt, både på plats och på Slottsskogens webbplats. Kanske kan ett besök upp till Barnens Zoo eller djurhagarna locka lite extra i sommar, tipsar Slottsskogens chef Per Åberg.

Läs mer om ombyggnade av Plikta på länken nedan.