Invigning med musik, mingel och salsa. Frölunda Kulturhus har fått ett nytt grönt tak och en takterass. 1 september invigs det med musik, mingel och salsakurs.

Det gröna taket på Frölunda Kulturhus är ett av Göteborgs största gröna taklandskap med en yta på 6 600 kvadratmeter. Det är ett biotoptak täckt med sedum och andra växter som bland annat ska bidra till biologisk mångfald. Här finns även solceller.

I anslutning till det gröna finns en takterrass och en inglasad trapphall på 390 kvadratmeter. Göteborgarna kommer att få tillgång till takterassen genom olika evenemang – allt från mindre konserter till teaterföreställningar.

Anmälan krävs

Torsdag 1 september klockan 14.30 är det dags att ta trappan upp till kulturhusets tak för den som vill delta på invigning. Det blir bland annat tal av kulturnämndens ordförande Ann Catrine Fogelgren och Therese Wannebo på lokalförvaltningen som varit projektansvarig.

Invigningen bjuder även på amerikansk folkmusik, mingel och snittar. Klockan 17.15 avslutas invigningen med en salsakurs.

Invigningen är öppen för alla men platserna är begränsade. Anmälan ska ske i förväg via mejl till receptionen.kulturhuset@kultur.goteborg.se