Viktig plats i Göteborgs kulturliv. När Hagabion firar 40 år sällar sig Stadsmuseet till gratulanterna med en utställning som varar ända till våren. I utställningsprogrammet ingår en film om kulturinstitutionens fyra första decennier.

Ända sedan 1974 har filmintresserade göteborgare vallfärdat till Hagabion på Linnégatan för en stunds verklighetsflykt, vackra bilder och dokumentärer som berikat och förfärat.

Emellanåt har det varit ekonomiskt svåra tider trots att verksamheten bygger på ideella krafter, men Hagabion har bitit sig fast och lyckats navigera sig runt de mörkaste nedläggningsmolnen.

1D56.jpg
När Hagabion i den gamla skolbyggnaden nu firar 40 år uppmärksammar Stadsmuseet en kulturinstitution som överlevt mot alla odds.

Pågår ända till april nästa år
I dokumentären Länge leve Hagabion! berättar skådespelare, filmare och medlemmar om sina minnen från de första skakiga åren på 1970-talet.

Vid invigningen på fredag 10 oktober håller teatergruppen QuizaDillas i en filmfrågesport. Dessutom blir det musik av proggbandet Den Stora Vilan och indiebandet Kaffefflickorna

Utställningen visas på Göteborgs stadsmuseum från10 oktober 2014 till 19 april 2015.