... körledare i Västra Göteborg. Ni är ledare för El Sistemas nya vuxenkör i Västra Göteborg. Vilka kan vara med i den här kören?

– Absolut alla vuxna! Från början var tanken att starta en kör för föräldrar till barnen i El Sistema men nu vill vi öppna upp för fler – mor- och farföräldrar, föräldrar och unga över 16 år. Man behöver inte ha någon koppling till El Sistemas verksamhet, det viktiga är att man vill prova på att sjunga tillsammans med andra, lära känna sin röst och våga experimentera med den.

Krävs några förkunskaper?
– Nej, den här kören byggs av ren glädje. Kunskaperna om rösten, sången och musiken kommer på köpet. Vi ska bland annat jobba med ”call and response” som ett alternativ till noter. Det innebär att vi körledare sjunger före och kören härmar/sjunger efter. Det blir övningar på gehör – att sången förmedlas muntligt via hörseln – en tradition som funnits i alla kulturer.

Hur kommer repertoaren att se ut?
– Vi kommer att sjunga olika stilar, genrer och på olika språk. Vi siktar på musik från alla världsdelar. Beroende på medlemmarna så formas repertoaren efter hand. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas!

När och var övar kören?
– Vi träffas första gången onsdagen den 24 september mellan 18.15 och 19.15. Platsen är Kastanjeträffen i Tynnered. Det kostar inget att vara med. Anmälan sker via mail till Josefin Lidén, josefin.liden@vastra.goteborg.se eller Caroline Cappelen, caroline.cappelen@vastra.goteborg.se.