…kultur- och fritidssamordnare i Lundby. Chillzone-festivalen nu på lördag 24 maj marknadsför sig som den fetaste festivalen i sommar. Hur ser programmet ut?

– Vi börjar redan på morgonen med loppmarknad och poängpromenad mellan 11 och 15. Från klockan 16 blir det musik på scenen med totalt 14 band. Samtliga är Göteborgsband utom ett, de kommer från Lysekil. Den stora stjärnan är rapparen Lani Mo, en kille från Bergsjön, känd inom hiphopscenen. Han har bland annat gjort flera gästinhopp med Kartellen.

Vilka är det som arrangerar festivalen?
– Det är Lundbys nya fritidsgård Chillzone som funnits i ett år. Tidigare låg en fritidsgård intill Flunsåsparken som arrangerat Flunsanfestivalen. Nu har man slagit ihop två fritidsgårdar och flyttat in i Lundby gamla gymnasium. Så i år är det första gången som Chillzone-festivalen arrangeras. Man kan säga att den är en vidareutveckling av Flunsanfestivalen. En skillnad är att ungdomsrådet i Lundby varit mer aktivt, det är en mer sammanhållen grupp ungdomar som arbetar med den nya festivalen.

Hiphop dominerar – är det en renodlad hiphopfestival?
– Nej, men det landar ofta där, hiphop är väldigt stort. Vi har precis haft en turné på stans fritidsgårdar med hiphopare från Lundby, Angered och Bergsjön. Hela gänget är med på festivalen. Men vi har också öppnat scenen för olika typer av uppvisningar, bland annat i dans.

Då håller vi tummarna för festivalväder!
– Ja, om vädret tillåter håller vi förstås till utomhus. På skolgården i Lundby gamla gymnasium finns stora ytor som rymmer massor av folk.