…projektledare i Actionparken. Om ungefär en månad börjar sommarlovet – hur förbereder ni er inför sommarsäsongen i parken?

– I sommar är vi ännu fler än tidigare. Bemanningen har utökats för varje år och i helgen ska vi samlas på Sparreviken i Ljungskile – både för att lära känna varandra och planera sommarens aktiviteter. Och så ska vi få en tre timmar lång första-hjälpen-kurs av Röda Korset. Om alla kommer blir vi 25 stycken.

Finns det någon särskild utmaning i sommar?
– Den största utmaningen är att se till att det finns plats för alla, och att alla känner sig välkomna. Och så förstås att ordna många roliga saker i parken.

– Vi vill till exempel försöka få fler flickor att börja åka. Min kollega My ska hålla i en tjejcamp där vi hoppas att det ska komma flickor från hela Norden för att åka.

– Är man nybörjare kan det nog vara ganska bra med en tjejskola så att det så småningom blir naturligt att både tjejer och killar åker – för parken är fortfarande en rätt mansdominerad plats.

Hur jobbar ni med säkerheten i år?
– Vårt största problem på senare tid har varit att allt mindre barn – många bara fyra-fem år – kommer hit. När man är så liten har man svårt att bedöma fart. I år rekommenderar vi föräldrarna att ta med sig sina barn på förmiddagen – då har vi en skateskola för barn mellan fem och tio år där vi lär ut regler och annat . Jag är rädd att det kan hända en allvarlig olycka om vi inte lyckas få bukt med det här problemet.

Några framtidsplaner?
– Vi har börjat fundera allt mer på en inomhushall. Och redan i morgon ska vi faktiskt träffa ett par politiker för att presentera våra tankar. Allra helst här intill actionparken förstås – och det skulle kunna vara ett allaktivitetshus öppet för olika aktörer.

– Och så skulle vi ju gärna se att staden kunde öppna sig och bli en stad för alla, med oaser som välkomnade skatare, cyklister, sparkcyklister och inlinesåkare. Då skulle det inte bli så trångt här i parken. Och man ska ha klart för sig att Göteborg är en stor stad med väldigt många aktiva åkare.

– Redan i sommar kommer det förresten antagligen att öppna en ny liten plats att åka på vid Röda Sten.