...på Räddningstjänsten Storgöteborg. Du är samordnare för era expoaktiviteter. Vad händer under sportlovsveckan?

– Vi har öppet hus på två eller flera av våra brandstationer varje dag under veckan. Man får träffa brandmän och det är aktiviteter på brandstationerna. Det kan vara att man får testa att spruta vatten på koner, titta på brandmännens kläder eller se hur man klipper upp en bil som krockat. Vi brukar också visa hur man släcker en brand i en kastrull med olja. Det är den vanligaste brandorsaken i hemmen. Vi visar vad som händer om man försöker släcka med vatten eller om man kväver elden. Det brukar vara effektfullt.

Hur många kommer?
– Det brukar vara 3000-4000 besökare. Vi skickar inbjudningar till förskolor, skolor och fritids. Det är också många föräldrar som är intresserade, som kommer med små barn i barnvagnar. Vi har en del för dem också, med råd om hur man kan tänka kring brandsäkerhet som förälder och tips om brandvarnare.

Möter du många barn som vill bli brandmän när de blir stora?
– Ja, det finns ett jätteintresse för räddningstjänsten av någon anledning. Brandman, polis och helikopterförare är drömyrken bland många barn. Och det är både tjejer och killar som visar intresse, det är kul!