… rektor på Nya Varvets skola. Majblommans riksförbund valde att i måndags täcka av årets majblomma inför era elever. Hur kommer det sig?

− Vi lyckades bra med försäljningen förra året. Vår skola var en av de som sålde mest i hela Göteborg och vi har även den enskilda elev som sålde bäst i stan hos oss. Han heter Melvin Falk och sålde för ungefär 23 000 kronor, medan skolan landade på drygt 145 000 kronor.

Varför har ni lyckats så bra?
− Det finns ett oerhört engagemang här på skolan. Pedagogerna är bra på att presentera vad majblomman handlar om, och eleverna väl införstådda med vad pengarna går till. De vet också att den del som skolan får behålla kommer alla elever till godo. Bland annat får alla treor åka på läger i skärgården.

Hur gick måndagens avtäckningsceremoni till?
− Vi var i vår gymnastiksal, som var fint dekorerad med ballonger i majblommans färger. Jag höll tal och förbundets ordförande Lena Holm pratade om årets färgval och om hur barn hjälper andra barn genom att sälja majblommor. Hela idén är ju att bekämpa barnfattigdomen. Sedan var det landshövding Lars Bäckström som avtäckte själva majblommebanderollen.

Vad krävs egentligen för att bli en framgångsrik majblommeförsäljare?
− Det har Melvin Falk svarat på. Han säger att det gäller att vara trevlig, ställa sig där det är mycket folk i rörelse, gärna nära en bankomat och att hålla ut hela försäljningsperioden.

Vad väntar du dig av årets försäljning?
− Jag tror att den kommer att öka. Engagemanget är ännu större nu när vi haft lanseringen här hos oss och barnen är så stolta över det.

7DA4.jpg