…dansare. Du drar i veckan igång projektet Dansare mot rasism på Kortedala fritidsgård. Hur hänger dans och rasism ihop?

– Många är intresserade av dans och genom det kan man även ta till sig kunskaper om samhällets fula sidor. Vi ska göra en föreställning och turnera runt på skolor. Där tror jag att eleverna lättare tar åt sig innehållet i form av en dansföreställning än att någon står och föreläser. Vi kommer jobba med streetdance. Det är en kultur där man kommer som man är och blir accepterad för den man är.

Vad kommer ni göra under de sexton kvällarna?
– Hälften kommer vara samtal om rasism och hälften kommer vara att jag undervisar i de olika stilarna i streetdance – locking, popping, hip hop, house. När de fått mer kunskap om både rasism och dans kommer de sätta ihop en föreställning, med min vägledning. Det är inte så att jag ska göra manus och koreografi utan jag vill jobba mycket utifrån deras egna erfarenheter.

Vem är du?
– Jag har dansat sedan jag var fyra och undervisat i dans i två år. Nu pluggar jag globala utvecklingsstudier på universitetet.

När börjar ni?
– Det är informationsträff på onsdag och sedan börjar projektet den 25 februari.

Måste man kunna dansa för att vara med?
– Nej det måste man inte. Alla mellan 13-16 i Östra Göteborg är välkomna.

772A.jpg