...student på Kulturverkstan. Du är med i en grupp som arbetat fram eventet Girlzone som äger rum i morgon lördag 6 december. Vad är det för event?

– Girlzone är en dag för tjejer av tjejer. Som värd står fritidsgården GUTS i Angered som är en mötesplats för tjejer och transpersoner. Tanken är att Girlzone ska vara en minifestival där det händer en massa roliga saker för alla som definierar sig som tjejer. Ett gott ställe att vara på, träffa nya kompisar eller hänga med gamla kompisar.

Var och när?
– På Blå Stället i Angered i morgon lördag (6 december). Vi börjar klockan 12 och håller på till kl 16.

Vad kommer att hända?
– Det blir mycket underhållning och aktiviteter, i flera lokaler samtidigt. Den stora lokalen är Angeredsgymnasiets bamba, med scen och kafé. Där kan man pyssla och färga kläder, och där finns en salongsdel för dem som tycker det är kul att hålla på med smink. Och så blir det karaoke!

– Och vi kommer att olika workshops, en danssal och ett mys- och pepprum där RFSL kommer att erbjuda samtal och hålla övningar.

Vilka står på scenen?
– Största namnet är rapparen Linda Pira. Hon kommer och pratar om hur det är att vara ung tjej idag och svarar på frågor. Sen kommer ett par dansgrupper och en rappare som heter Marwah från Angered, med nya låtar.

Är det första gången ni ordnar Girlzone?
– Ja. Förut hade GUTS ett liknande event som kallades Ladies Day, men det har inte ordnats de senaste åren. Och i år tyckte alla att det var dags för nåt nytt och inte tänka så mycket på hur man gjort förut.

Vilken är din roll?
– Jag går en utbildning till kulturprojektledare på Kulturverkstan. Vi är en grupp på sex studenter som fått i uppdrag av GUTS att hjälpa till att ordna Girlzone. Vi har lagt ganska mycket tid på detta, tillsammans med en grupp tjejer från GUTS, som är mellan 13 och 20 år. Vi har coachat tjejerna, men det är deras idéer som ligger till grund för Girlzone.

Kommer det att bli fler Girlzones framöver?
– Ja, vi hoppas att det här ska leva upp igen och att det kan genomföras en gång per år, nån gång på senhösten. Vi har planer på att starta en förening tillsammans med tjejerna. Med en förening blir det lättare för dem att själva driva det här vidare sedan, gentemot olika myndigheter och sponsorer.

5030.jpg