… elev på Sjumilaskolan klass 9b. På torsdag inviger ni er nya parkourbana - när började ni med det här projektet?

– Det var i höstas som JM kom till oss och föreslog att vi skulle bygga en parkourbana tillsammans. Vi tyckte det var en bra idé för vi gillar ju att hoppa och sånt. Och dom har jobbat med andra nior här på skolan förut.

Vad hände sedan?
– Innan jullovet planerade vi för hur vi skulle göra, och när vi kom tillbaka efter lovet började vi bygga. Roligast var nog att spika och borra, fast det var ganska kallt ibland när vi jobbade. Man har lärt sig mycket också. Att ha tålamod och inte stressa till exempel. Och det har varit bra för sammanhållningen i klassen.

Vad gör man egentligen på en parkourbana?
– Man hoppar, gör kullerbyttor, hänger i ställningar och sånt. Man kan tävla mot sig själv eller till exempel ta tiden och tävla mot andra. Man har inga hjälpmedel utan man ska bara jobba med kroppen på olika sätt, så det kan faktiskt vara ganska hård träning.

Finns det fler banor i Göteborg?
– Jag tror att det finns en i Frölunda, men jag har inte sett den själv. Jag hade egentligen bara läst om parkour förut – och sett på Youtube förstås. Men nu kommer vi att träna, och banan kommer att vara öppen för alla att använda.

Nu blir det invigning på torsdag och sedan kommer drottning Silvia och tittar på banan i mars. Har du redan bestämt vad du ska säga till henne?
– Nej, inte riktigt, men då ska vi i alla fall visa banan för henne och hur man gör på en parkourbana.

Har ni i 9b planerat att göra fler saker tillsammans?
– Nej, inte just nu. Vi går ju ut till sommaren. Jag vet inte riktigt vad jag ska bli, men i höst ska jag i alla fall börja plugga ekonomi.

4B1C.jpg