Satsning på läskig höstlovsdestination. Häxor har blåst ner i Kaninlandet, Storgatans godisbutiker har exploderat och en mardröm möter besökarna i hamnområdet! Det lovar Liseberg som satsar på Halloween 2015. I slutet av oktober nästa år öppnar en nio dagar lång säsong som ska sätta Göteborg på kartan som Sveriges bästa höstlovsdestination.

– Vi har länge haft planer på en höstlovsaktivitet, och nu vågar vi satsa, precis som vi gjorde en gång i tiden med Jul på Liseberg, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Halloween på Liseberg ska firas i nio dagar, på höstlovet när många svenska familjer är lediga. Det som då kommer att möta besökarna är ett läskigare Liseberg, omruskat av en kraftig höststorm.

Ett samarbete med hotellen
– Kaninlandet fylls med nedblåsta häxor, de sprängfyllda godisbutikerna på Storgatan har exploderat. Och vågar man gå över bron, ner i Hamnområdet är det som att stiga rakt in i en mardröm, säger Andreas Andersen.

Satsningen är ett samarbete mellan Liseberg, Göteborg & Co och hotellen i Göteborg.

– Lisebergs satsning på Halloween skapar en ny stark anledning att resa till Göteborg under höstlovsveckan. Det är en offensiv satsning som utvecklar destinationen och kommer locka besökare även till andra attraktioner i staden, säger Camilla Nyman, vd på Göteborg & Co.