Zumba, isdisco, vattengympa och gymguidning. Under en vecka erbjuds massor med gratisaktiviteter på Göteborgs Stads friskvårdsanläggningar. Syftet är att visa upp det stora utbudet och få fler fysiskt inaktiva att börja röra på sig.

Hälsoveckan – programmet hittar du här

Det är tredje året som idrotts- och föreningsförvaltningen bjuder in till hälsovecka. Under veckan anordnas aktiviteter på isar, motionscentrum och i ishallar runt om i stan.

2526.jpg– Hälsoveckan utvecklas och blir lite större för varje år, säger Malin Larsson, planeringsledare friskvård, Göteborgs Stad.

Vill inspirera
Under Hälsoveckan finns bland annat chans att testa olika pass, gå på föreläsningar och få tips om kost och träning. Allt i veckans program är kostnadsfritt och det är det även att bada (ej Frölundabadet), träna i gymmet eller gå ett gruppträningspass övrig tid under veckan.

– Vi kommer att erbjuda många olika typer av aktiviteter som ska vara lätta att vara med på även om man är ovan att träna. Vårt främsta fokus ligger på att inspirera de som inte tränar i dag, säger Malin Larsson.

I Angered Arena har besökarna till exempel möjlighet att prova på olika gruppträningspass som Bål & Balans eller Yogilates, yoga och pilates i ett. Det blir också en föreläsning om tobak och rökning.

Gymguiden finns på alla anläggningar under veckan.

– Besökaren får en guidad tur på 60 minuter och hjälp med ett träningsprogram att börja träningen med.

På alla anläggningar kan den intresserade även få ett vägledande samtal på 15 minuter med en instruktör om hur man kan tänka för att hitta rätt träning.

Ta simborgarmärket
I badanläggningarna står bland annat våtvästträning och barnvattengympa på programmet. Det finns även märkestagning för simborgarmärket, silvergrodan och silversälen.

– Det ska finnas något för alla åldrar, säger Malin Larsson.

Det anordnas även olika workshops under veckan. En är ”träning för onda axlar” på Länsmansgårdens motionscentrum), en annan ”kettlebells för nybörjare” på Tuvevallens motionscentrum.

Under Hälsoveckan är det 20 procents rabatt för den som vill köpa ett kvartalskort på någon anläggning.