Aktiviteter på sju platser under påsklovet. Hallå där, Sam Brinkenbro på idrotts- och föreningsförvaltningen! Den 10–15 april ni stort på en Hälsovecka utomhus. Detta görs nu för andra året i rad. Vad är nytt för i år?

– Under sex dagar i påsklovsveckan 10–15 april så välkomnar vi alla göteborgare till våra utegym och aktivitetsytor där vi och många andra aktörer bjuder på många olika typer av gratisaktiviteter. I år har vi också lite extra fokus på aktiviteter för barn och unga.

På vilka platser hittar jag Hälsoveckans aktiviteter?

– Förra året hade vi aktiviteter på fyra ställen i år har vi utökat till hela sju ställen: Blidväders aktivitetsyta, Länsmansgårdens aktivitetsyta, Kvibergs Parks utegym, Skatås utegym, Ruddalens utegym, gräsfältet utanför Angered Arena och Slottsskogsvallens entrépark .

Vad händer under de här dagarna?

– Många av våra härliga instruktörer finns på plats i utegymmen för att ge tips om träning och hålla i gruppträningspass, det blir minilopp för barn, poängpromenader och mycket mer. På lördag 15 april är det finaldag i Slottsskogsvallens entrépark med bland annat en talangshow.

Vilka är med och bidrar till programmet?

– Förutom alla medarbetare så finns också flera föreningar och organisationer på plats för att hålla i aktiviteter, bland andra GLIOS — Green Light International Organisation Sweden som kör aktiviteter med påsktema för både barn och vuxna vid Kvibergs Parks gruppträningsplattform.

– Hisingens löparförening arrangerar Biskoploppet för barn i förskoleålder och upp till 13 år vid Länsmansgårdens aktivitetsyta och på gräsfältet utanför Angered Arena ordnar RUN-projektet – rastaktivitet och efter-skolan-aktiviteter erbjuder lekar och aktiviteter som är lätta att hoppa in och delta i och sluta när du vill, till exempel pokémon-orientering och en påskutmaning.

Varför ordnar ni en sådan här vecka?

– Vi ska inspirera till rörelse och att fler hittar vägen till en mer aktiv fritid. Utegymmen och aktivitetsytorna är perfekta platser som är gratis, alltid öppna och inbjuder till rörelseglädje.