Tomtebyn, ljusevent och Lucia med Balettakademin. Julstaden Göteborg bjuder på flera nyheter i år. En av dem är en interaktiv ljusshow i Rosenlund. Där får besökarna måla motiven.

Det lackar mot jul och det kommer som vanligt att hända mycket i Göteborg. Årets julnyhet på Liseberg är Tomtebyn. Där finns tomtefar och hans gäng. Det är en by med äventyr, busiga rim och tomtenissar. Tomtebyn är öppen 19 november-30 december.

Julstämning i Kronhuset

Kronhuset är en av Göteborgs äldsta byggnader och där blir det julstämning under adventshelgerna. Varje helg har sitt eget tema. 26 och 27 november är det fokus på återbruk och re-design med Stadsmissionens second hand. 1-4 december handlar det om konsthantverk och slöjd. 8-11 december är det lucia med dans, balett och julupptåg med Svenska balettskolan.  16-18 december är det julmarknad med hantverk som eleverna på HDK och Valand gjort.

Ljus och lucia

Sätt färg på Rosenlund är ett ljusevent där besökarna kan måla på marken eller omgivningen med ljuset från till exempel en ficklampa eller mobiltelefon. Pågår 2-4 december och 9-11 december.

Lucia med Balettakademin blir det den 13-17 december på Göteborgs stadsteater. Det utlovas en blandning av tradition med en tvist.

Musikhjälpen

Musikhjälpen är i Göteborg den 12-18 december på Kungstorget. Årets tema är En tryggare barndom på flykt från krig. Det blir bland annat livemusik och intervjuer.