Klassiskt firande i Slottsskogen. Efter en paus under pandemin satsar Göteborgs Stad på ett enda stort firande i Slottsskogen i morgon midsommarafton 24 juni. Det blir lekar och dans runt midsommarstången och Folkdanslaget Näverluren uppträder på scen.

Programmet startar klockan 16 på Björngårdsängen, den stora gräsytan framför Björngårdsvillan. Firandet i Slottsskogen arrangeras av kulturförvaltningen i samarbete med park- och naturförvaltningen och är gratis för alla.

Flera olika firanden runtom Göteborg

Utöver Slottsskogen har Göteborg & Co samlat en rad olika midsommarfiranden runtom i Göteborg med omnejd. Du kan till exempel fira midsommar i Göteborgs skärgård, på Blå Stället i Angered, vid Kåsjögården i Partille, Snipeberget i Olofstorp eller på stadslantgården Galaxen i Bergsjön. Mer information finns på länken här nedan.

Det blir däremot inget traditionsenligt firande i Trädgårdsföreningen men du kan fortfarande besöka Trädgårdsföreningen under dagen. Titta in i Palmhuset, se på sommarblommorna eller låna en solstol och luta dig tillbaka med fika i parken.

Foto: Göteborgs Stad

Fotokälla Patrik Lindén/Pixabay