Invigning på Ullevi ikväll. Europas ryttarelit är i Göteborg för att tävla i EM. Göteborgarna kommer att kunna ta del av hästfesten på många ställen i staden. På lördag 27 augusti kan du uppleva hästkrafterna på riktigt nära håll i Slottsskogen.

Trafik m m – Så påverkas staden under EM i ridsport

EM i ridsport pågår i sju dagar i Göteborg. För allmänheten finns det många chanser att ta del av evenemanget utan att behöva köpa biljetter. Hänger du på Heden kan du se para-dressyr för funktionsvarierade under första delen av veckan. På fredag och söndag pågår tävlingar i fyrspann på området, som är öppet för alla.

– Det kommer även att finnas prova på-aktiviteter, uppvisningar och shower på Heden. Och det blir chanser att komma riktigt nära hästarna. Från fredag och framåt är det möjligt att komma in i stallarna på Heden, säger Helena Lindqvist, marknadsansvarig för EM i ridsport.

Tävlingar i Slottskogen
Fyrspannets maratonmoment har alla förutsättningar att bli en speciell upplevelse för göteborgarna. Klockan 10.15 på lördag 26 augusti startar det första ekipaget från Heden.

– De tävlande kommer att ta sig genom Nya Allén, Sprängkullsgatan och Skolgatan i Haga och vidare mot Slottsskogen där de ska ta sig runt en åtta kilometer lång hinderbana. Vid Villa Belparc och grönområdena däromkring har man ett bra läge för att se tävlingen.

Hoppning och dressyr avgörs på Ullevi. Här krävs biljett till tävlingarna, men det finns möjlighet för alla att se den öppna träningen 21-22 augusti.

Fritt inträde till kvällens invigning
En av höjdpunkterna publikmässigt blir lagfinalen i hoppning på fredag och den individuella finalen på söndag.

– Det finns fortfarande biljetter kvar till dessa, säger Helena Lindqvist.

EM invigs i kväll 21 augusti på Ullevi klockan 18.30. Publiken kommer att få se en kavalkad av det Sverige är mest känt för. Allt från kulturhistoria och tradition till sagofigurer och glittrande musikunder. Evenemanget är gratis och öppet för alla, men det krävs en biljett för att komma in.

– Biljetter finns att hämta ut både i biljettkassorna på Ullevi och i infotältet på Heden. Men man måste skynda sig, det finns inte många kvar, säger Helena Lindqvist.

Evenemanget kommer att påverka gator, gång- och cykelvägar (se länk nedan). Organisationen uppmanar också publiken att åka kollektivt till tävlingsområdena eftersom det finns begränsat med parkeringar.