Fortbildning och filmvisning på Draken. En film om den svenska hbtq-rörelsens framväxt. Det är regissören Nasrin Pakkhos nya film ”Regnbågens sång”. Premiären äger rum på Göteborgs filmfestival, men den 7 februari visas den även på en fortbildningsdag om hbtq och äldre på biografen Draken.

I filmen ”Regnbågens sång” låter regissören Nasrin Pakkho fem äldre hbtq-personer från olika delar av Sverige, däribland Göteborg, berätta om sina liv och olika händelser som har påverkat dem. Hon beskriver själv filmen som att den visar ”en dold del av svensk historia”.

Fyra visningar på filmfestivalen
Den 7 februari visas filmen på en fortbildningsdag om äldre och hbtq. Tanken är att öka förståelsen för hur det har varit att leva som hbtq-person i Sverige de senaste 70 åren. Det handlar även om att väcka frågan hur bemötandet ser ut i dag. Vilka normer ligger till grund för och hur påverkar de arbetet inom regionala och kommunala verksamheter för äldre?

Arrangörer är Västra Götalandsregionens folkhälsokommitté, Nasrin Pakkho Film, ABF, RFSL Göteborg och Tre stiftelser. Fortbildningen är kostnadsfri, men föranmälan krävs.

”Regnbågens sång” visas även vid fyra tillfällen under Göteborgs internationella filmfestival.

Anmälan till fortbildningsdagen den 7 februari görs här .