På lördag startar HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, en workshop kring ljud på Röhsska museet i Göteborg. Frågor som tas upp är till exempel: Hur använder vi ljud som funktion? Är det ljud eller oljud? Hur ser ljud ut?

3688.jpgKlockan 13 på lördag är det vernissage för ljudinstallationer och ljudande objekt i anslutning till Röhsskas pågående utställning ”Design Sounds”. Workshopen kommer att pågå under elva veckor med vernissage och ljudutsläpp varje lördag på Röhsska. Nya verk kommer till efter hand eftersom nya kurser i ljuddesign startar under våren.

Tonsättaren och ljudkonstnären Staffan Mossenmark handleder designstudenter från kandidat- och magisterutbildningen på HDK under workshopen. En workshop där oväntade vändningar och förändringar kan ske under arbetets gång.
– Det kan bli performance eller fasta installationer, allt är möjligt, säger Staffan Mossenmark som inte vill avslöja mer eftersom studenterna också ska bli överraskade.
Workshopen är en satsning i ”Universal Design” där alla årskurser på HDK och alla specialinriktningar på Design har möjlighet att delta.

En föreläsningsserie med fyra föreläsningar om ljud ingår också. Som avslutning kommer ett stipendium att delas ut till ”Bästa ljud”.