Äldredag i Kortedala. Hur fungerar din bostad för dig? Vilken belysning ska du välja i ditt hem? Och var byggs det stadsdelen? Det och många fler frågor får besökaren på Äldredagen den 9 november svar på.

Information om stadsutveckling och smarta IT-lösningar för bostaden blandas friskt med operaarior, blues och Elvislåtar på äldredagen i Kortedala Forum den 9 november. Äldredagen är ett återkommande evenemang i stadsdelen Östra Göteborg för alla som är intresserade av äldrefrågor. I år fokuserar programmet på boende.

‒ Nu byggs det för fullt i vår stadsdel. Jag tror att man måste fundera över sitt boende i god tid. Ju mer funktionellt du bor, ju längre kommer du kunna klara dig själv och det är väl något som vi alla vill. Den 9 november är ett utmärkt tillfälle att få veta mer om ditt boende, säger Carina Byhlin Andreasson, äldrekonsulent.

Musik, e-handel och arkeologi
Under dagen kan besökarna få hjälp med att välja elavtal och få råd kring privatekonomin. De kommunala bostadsbolagen medverkar på olika sätt och berättar om bland annat trygghetsboende och planerad nyproduktion. Brandskyddsföreningen Väst är på plats för att berätta om hur man minskar risken för brand i hemmet.

Men dagen kommer inte bara handla om boende. Besökarna kan också botanisera bland föremålen från de arkeologiska utgrävningarna i Gamlestaden eller testa VR-glasögon och Hemköp visar hur man e-handlar. Arvingarnas sångare Casper Janebrink leder programmet som pågår mellan klockan 11 och 15. Och för musikunderhållningen står gruppen Foolin jukes.

Äldredagen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg tillsammans med Bostadsbolaget, Familjebostäder, Poseidon, Stena Fastigheter och Göteborgslokaler.

332C_2.jpg

Foolin’ jukes står för musikunderhållningen på Äldredagen och spelar blues, rock and roll och western swing.