Hisingens bibliotek har börjat visa färska storfilmer – gratis! Biblioteket siktar framför allt på att locka unga som kanske inte har råd med bio, samt äldre människor. Men på grund av marknadsföringsförbud har de hittills haft svårt att locka publik.

Det började när Hisingens bibliotek fick erbjudande från Swedish film om att köpa en filmlicens.

Dålig uppslutning på Batman

– Vi nappade för att vi ville utöka vårt programutbud. Dessutom har vi en bra sal med 70 sittplatser där vi kan projicera film på en stor skärm, berättar ungdomsbibliotekarie Daniella Brummer Pind.

Vårens program är nu spikat med aktuella storfilmer. Första filmen som visades var Batman the dark knight. Men uppslutningen var tyvärr inget vidare.

– Visserligen får vi bara hit filmer som redan släppts på dvd. Men det ingår i vårt avtal att vi inte får annonsera ut vilka filmer vi visar, utanför biblioteket. Det är för att vi inte ska konkurrera med biograferna.

Bäst att hålla koll på hemsidan

Nästa film kommer att visas den 9 mars klockan 19. Mer än så vågar Daniella Brummer Pind inte berätta. Men en film i taget läggs ut på bibliotekets hemsida. Den som ringer kan också få veta vad som kommer att visas framöver.

Till hösten planerar biblioteket att även börja visa barnfilmer.