Dans, teater, musik och mycket mera. Hisingens Kulturcollage är en samlad bild av vad kulturskolornas elever arbetar med, en chans för dem att visa upp sig och för publiken att ta del av deras talang. I dagarna tre blir det show och rockkonsert i TeenDreams lokaler.

Kulturskolorna i fem av stadsdelarna på Hisingen brukar sedan åtta år tillbaka göra gemensam sak under höstterminen.

– Nytt för i år är att vi samarbetar med Ungdomssatsningen Hisingen och har förlagt konserter, utställningar och café hos TeenDream. Det känns väldigt roligt, säger Margitha Martinsson, chef för Västra Hisingens Kulturskola där Lundby, Biskopsgården och Torslanda ingår.

Länk mellan yngre och äldre ungdomar

I februari slogs portarna upp till TeenDreams lokal på Ångpannegatan 15 i Backa, ett ungdomens hus med många möjligheter att få utlopp för sin kreativitet. Här kan den som är 16-19 år spela i rockband, delta i olika kurser, träna boxning, spela biljard och surfa på internet.

Genom Hisingens Kulturcollage länkar man nu samman kulturskolornas verksamheter för grundskoleelever med TeenDreams aktiviteter för äldre ungdomar på ett naturligt sätt.

– Vi ser fram emot samarbetet med kulturskolorna och hoppas att det ska ge ringar på vattnet och skapa fler möjligheter för Hisingens ungdomar. Ett extra plus är att vi kan bli effektivare då vi kan använda samma lokaler och gemensam utrustning, säger Kenneth Johansson enhetschef för Ungdomssatsningen på Hisingen.

Hisingens Kulturcollage:

Visas tisdag 26/10 och onsdag 27/10 kl 18.30. Utställning och café från kl 17.30.
Lördag den 30/10 kl 17 är det rockkonsert. Allt i TeenDreams lokal på Ångpannegatan 15.
Entre för vuxna: 40 kr. Fri entré för barn.