Musik och aktiviteter i Jubileumsparken. Hisingsfestivalen är en festival för och av ungdomar i hela staden. I år äger den rum på lördag 17 augusti i Jubileumsparken i Frihamnen. Det blir prova på-aktiviteter, boksläpp och uppträdanden av bland annat rapparen Dree Low och hiphop-artisten Adrijana.

Det är tredje året i rad Hisingsfestivalen anordnas i sin nuvarande form – ett festligt avslut på sommarlovet. Tidigare år har den anordnats i Gothenburg Film Studios på Lindholmen och på Dansbana Kvilleplatsen. I år är det Jubileumsparken och Frihamnen som gäller. Målgruppen är barn och ungdomar 6–20 år, men alla är välkomna på lördag.

– Vi samarbetar med Passalen. Deras aktiviteter är igång under dagen. Det går alltså till exempel att prova på att segla, säger Johanna Palm, projektledare i arrangörsgruppen.

Lundby bibliotek delar ut böcker
Förutom segling går det att prova på basket, jujutsu och karate på festivalen. Det blir också boksläpp med Lundby bibliotek som kommer och delar ut böcker. Det kommer att hållas audition för Flunsåstalangen på en lastbilsscen i området.

Musikprogrammet drar igång klockan 17.30. Det blir fler och större artister än tidigare år.

– Det blir ett fullspäckat program från scen med uppträdanden från artister och dansare. Bland annat kommer Dree Low, Adrijanna, Meron och Lil Yamzo.

Ska främja gemenskap
Hisingsfestivalen är ett samverkansprojekt mellan ungdomssatsningen och sommarlovssatsningen.

– Det är en festival av och för ungdomar. Syftet med festivalen är att främja gemenskap mellan barn och unga över hela staden. Sex unga ledare från olika delar av staden har jobbat med att ta fram programmet under sommaren, säger Johanna Palm.

Du följer festivalen enklast på Instagramkontot @hisingsfestivalen.

Festivalen äger rum på lördag 17 augusti klockan 13–23. Den är gratis för alla besökare.