Öppet för unga från hela stan. Kampsports-prova-på, poesiuppläsning och en workshop i hur man kan skapa fantasivärldar genom film. Det är något av vad som händer under Hisingsfestivalen. Veckan avslutas med en helkväll på Mötesplats Lundby, med uppträdande av bland annat Silversystrar och Etzia.

Det är andra året som Ungdomssatsningen Hisingen anordnar en festival under novemberlovet. Den riktar sig främst till unga mellan 16 och 25 år, men även andra är välkomna. Alla arrangemang är gratis.
Veckan bjuder på flera möjligheter att svettas, bland annat genom att spela spontanfotboll, gå i närkamp med en säck hos föreningen Banzai Karate, eller genom att prova kickbike eller skateboard på Actionhallen på Backavägen.

Det bjuds även på poesi, teater och musik. Onsdag 28 november uppträder poeterna Olivia Bergdahl, Henri Lundkvist, Lennon Mateos Koppetsch och Nino Mick på Lundby bibliotek. Det går också att lära sig green-screen-teknik på Gothenburg film studios, för att kunna byta ut bakgrunden i en film och skapa egna världar.

Silversystrar och Etzia uppträder
På torsdag 29 november går det att se föreställningen A Clockwork Orange på Backa teater. Och på fredagen fylls Mötesplats Lundby med artister och aktiviteter. Dörrarna öppnas redan på eftermiddagen, för graffiti-uppvisning, rap-workshop, hennamålning och parkour.

Senare på kvällen uppträder en rad artister, bland annat Silversystrar och Etzia.

– Vi hoppas att det kommer människor från andra delar av staden också. Det finns så mycket bra saker som händer på Hisingen och så mycket bra folk, säger Renée Göthberg, ungdomskonsulent.