Finns mycket att göra för barn och unga. Jullovet väntar och flera verksamheter runt om i Göteborg har fyllt kalendariet med aktiviteter som erbjuds under de tre skollediga veckorna. Keramikworkshop, fotboll och skridskoåkning är bara några saker som går att delta i.  

22 december är sista skoldagen det här året för Göteborgs Stads grundskolor. Därefter väntar ett tre veckor långt jullov. Den som vill fylla dagarna med något kul kan titta in i Göteborgs Stads kalendarium där det finns aktiviteter runt om i hela staden.

I Bergsjön anordnar Bergsjön SK fotboll i Berghalla sporthall och andra spel i föreningslokalen varje dag från 21 till 31 december. På Torslanda bibliotek går det att gå frågepromenad där deltagarna får testa sina kunskaper om Handbok för Superhjältar-böckerna.

Tacokväll och keramikworkshop på Majkens

 På Majkens fritidsgård i Majorna, som riktar sig till barn som går i årskurs 6 till 9, händer det mycket under jullovet. 22 och 23 december anordnas en textilworkshop, 29 december blir det bingo och en mysig fikastund, och 30 december är det tacokväll på fritidsgården. Det ordnas dessutom keramikworkshops vid två tillfällen under lovet.

– Vi har sedan några år tillbaka en brännugn. I tid till våra workshops kan vi eventuellt också ha en drejskiva på plats. Den som vill är välkommen att komma och lära sig genom att testa. Här ger vi varandra tips och hjälper varandra, säger Simon Björck, fritidsassistent på Majkens.

Gör din egen brosch

Vad kan en brosch användas till och hur skapar man en egen? Under jullovet kan den som vill designa sin egen brosch med filt, pärlor och paljetter på Röhsska museet. Aktiviteten riktar sig till barn och unga i åldrarna 6–15 år och museets pedagoger handleder. Platserna är begränsade.

På mötesplats Myntgatan, för ungdomar som går på högstadiet, i Kville erbjuds skridskoåkning måndag 3 januari. Det finns skridskor och hjälm att låna.

Ta en titt i kalendariet för att hitta dina egna favoritaktiviteter. Här hittar du Göteborgs Stads kalendarium.