Mingel på måndag. De gamla lokalerna var slitna och huset skulle rivas. Nu har Hjällbo fritidsgård i stället flyttat in under Hjällbo kyrka. I de nya lokalerna ska fritidsgården även jobba med att utveckla sina arbetssätt. Inte minst för att locka fler tjejer till gården.

− De nya lokalerna är jättebra och ändamålsenliga. Här finns fler rum än tidigare, vilket gör att vi har kunnat ge plats åt en musikstudio och ett särskilt dansrum. Det är saker vi inte har kunnat ha förut, säger Grethe Foss, enhetschef för Fritid Södra i Angered.

Dessutom kommer fritidsgården framöver att jobba för att utvecklas och bli ännu bättre.

– Vi har tagit in en metodutvecklare för att börja kvalitetssäkra vår verksamhet. Hur ska fritidsgården utvecklas? Hur uppnår vi våra mål? Och hur attraherar vi fler tjejer? Sådant ska vi arbeta mer med, säger Grethe Foss.

Flyttade före branden
Flytten gjordes den 18 december, bara några dagar innan en brand drabbade den gamla fritidsgården och skadade lokalerna svårt.

− Vi vet inte varför det brann och kan bara konstatera att det var tur att vi hade hunnit få med oss allt därifrån, möbler och annat, säger Grethe Foss.

Inviger på eftermiddagen
På måndag den 25 januari är det dags för invigningskalas i den nya lokalen.

− Det blir mingel, snacks och lokalerna visas upp. Klockan fyra kommer vi ha en invigningsceremoni med sektorchef Hasse Ohlson, säger Grethe Foss.

Fritidsgården har invigningsöppet mellan klockan 15 och 21. Alla är välkomna.