Sätter färg på Göteborg. ”We are nature” av den brasilianska konstnären Thiago Mazza blev ett av de vinnande bidragen i konsttävlingen Gothenburg Art 21. Nu kommer konstverket att pryda en hel husfasad i Hjällbo och målas av arbetslösa ungdomar.

Den brasilianske konstnären Thiago Mazza är en av vinnarna i den internationella konsttävlingen Gothenburg Art 21 och han får nu sitt bidrag ”We are nature” uppmålat på en av Bostads AB Poseidons fasader i Hjällbo. Konstverket är det andra i ordningen av de sammanlagt tolv vinnande bidragen som målas upp.

Konstverket blir uppmålat på fredag 18 maj av arbetslösa ungdomar som genom sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg utbildas till byggnadsmålare.

”Det känns otroligt häftigt!”
– Det är verkligen en utmaning att få vara med om detta, det känns otroligt häftigt säger Jennifer Lindfors, en av projektets deltagare.

Tillsammans med annan konst i olika former kommer de att bilda ”21 km konst” – ett 21 km långt konststråk som går från Kulturhuset Blå Stället i Angered i öst till Röda stens Konsthall i väst. Konststråket syftar till att binda samman stadsdelar, främja integration, samtidigt som ungdomar utbildas till byggnadsmålare och sätts i arbete.

Kommunala Framtiden är delfinansiär till projektet Sätt färg på Göteborg och vd Martin Blixt är med och målar på fredag.

– Vi ser tydliga effekter på mycket viktiga mål inom sysselsättning och integration. Flera unga har fått arbete och flera arbetslösa har kommit in på arbetsmarknaden samtidigt med aktiviteter i våra bostadsområden, säger Martin Blixt.