Är förebilder. Fotoutställningen “Hjältarna från Angered” öppnar i Hammarkullen konsthall den 31 mars. Bilderna är tagna av Bertil Håkansson. “En del är kända över hela världen, andra är bara berömda i sin egen trappuppgång”, säger han om personerna som är med i utställningen.

Bertil Håkansson är journalist och fotograf och bor sedan 25 år tillbaka i Hammarkullen.  Om utställningen “Hjältarna från Angered” säger han så här:

– Min strävan varje dag är att vara en god människa. Det var Rajinder Singh som sa det. Jag stod på gatan och försökte lossa batteriet på min bil. Han kom gående och erbjöd sig genast att hjälpa till.

– En hjälte, tänkte jag.

Valt slumpmässigt

Han berättar att det finns många hjältar i Angered och att han slumpmässigt valt ut ett antal till utställningen. En del är kända i hela världen och andra är berömda i sin egen trappuppgång.

– Några är födda här, andra inte. De talar många olika språk och bär på olika erfarenheter och historier.

Olika personer med det gemensamt att de är förebilder. Utställningen i Hammarkullen konsthall öppnar 31 mars och visas till den 16 maj. Hammarkullen konsthall finns i Hammarkullens underjordiska spårvagnshållplats.