Och Paddan blir spökbåt. Kan Göteborg få ihop världens längsta spökparad? Lördag 5 november bjuder Göteborg City Shopping i samarbete med Göteborg & Co in göteborgarna att tillsammans med den spöksminkade ungdomsorkestern Göta Lejon gå med i spökparaden som om den slår världsrekord får ta plats i Guiness rekordbok!

Just nu finns inget världsrekord registrerat. Det är Guiness rekordbok som avgör om Göteborgs spökparad blir godkänd eller inte.

– Vi kommer att dokumentera på plats så noga vi kan och sedan skicka in allt till Guiness world record. Dock hoppas vi på att så många som möjligt kommer att delta och att det är såpass mycket människor att rekordet står sig under en lång tid, säger Jessica Westh, affärsutvecklare för Höststaden på Göteborg & Co.

”Idén kändes klockren”

– Bakgrunden till Spökparaden var att skapa något som är kul för barnfamiljer att uppleva på höstlovet i stadskärnan och som är gratis för alla att delta i. Idén om att även försöka slå ett världsrekord kändes klockren. Vem vill inte vara med på ett potentiellt historiskt ögonblick för Göteborg, frågar sig Jessica Westh, affärsutvecklare för Höststaden på Göteborg & Co.

Världsrekordförsöket görs på lördag 5 november. Paraden startar på Kungstorget klockan 14 och går till Esperantoplatsen och passerar Kungsgatan och Kungshöjd.

Spökbåt i Vallgraven

Den 1, 3 och 5 november mellan klockan 12 och 13 förvandlas dessutom Paddan till en spökbåt och kör från Kungsportsplatsen och med korta stopp i Vallgraven. Åtta skådespelare spökar på båten förstärkta med musik, rökmaskin och spökiga ljus.

– Det händer mycket i Göteborg under höstlovet. Vår förhoppning är att skapa ytterligare spännande händelser och att många göteborgare tar sig in till stan och får uppleva något nytt, säger Jessica Westh.

För att delta i Spökparaden behöver du vara utklädd till spöke. På Kungstorget, Nordstan och i Haga kan barn och vuxna få hjälp med spöksminkning mot en mindre kostnad. Det är vårdnadshavaren som ansvarar för om barnet är moget nog att delta i paraden.

Du hittar fler kusliga höstaktiviteter i Göteborg på länkarna här nedan och i Göteborgs Stads kalendarium.