Gratis att vara med. I höst går det att vara med på gratis träningspass i flera av Göteborgs Stads utegym. Nya platser för säsongen är Länsmansgårdens och Blidväders aktivitetsytor. “Där finns även utrustning för barnen så man får väldigt gärna ta med sina barn under passet i utegymmet”, säger Sam Brinkenbro, samordnare gym på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Sam Brinkenbro.

Utegymmen i Göteborgs Stad har bemannats sedan 2018. Under våren och sommaren 2021 har det varit instruktörer på plats för att visa maskinerna, svara på frågor och inspirera till träning. Nu i höst är cirkelpassen tillbaka. Det är 30 minuter långt och därefter går det att få hjälp av instruktören eller ställa frågor.

-Passen är gratis, det krävs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp, säger Sam Brinkenbro.

Hinderbanor, klätterställning och löparbanor

Förutom Dalens, Skatås och Ruddalens går det vara med på träningspass i utegymmen vid de nya aktivitetsytorna i Länsmansgården och Blidväder på Hisingen.  I Länsmansgården finns bland annat hinderbanor för både barn och vuxna, studsmatta, volträcke, löparbana och rugbyplan. På Blidväder finns till exempel hinderbanor för barn och vuxna, klätterställning för barn, löparbanor, scen och fotbollsplan.

På aktivitetsytorna är det 12-årsgräns. Yngre barn behöver ha en ansvarig vuxen med sig.  Utrustningen i utegymmet är anpassad för alla som är över 140 centimeter långa. Se faktaruta för tid och plats för träningspassen i utegymmen.