Hyllas med olika uttryck. Göteborgs jubileumsfestival öppnar med en humordag den 2 juni. Då blir det bland annat standup med göteborgarna Ina Lundström, Peter Apelgren och Niklas Andersson. Programmet inleds med Claes Eriksson och Per Fritzell från Galenskaparna och After Shave.

Den 2-5 juni är det dags för Göteborgs jubileumsfestival i Frihamnen och den inleder firande av Göteborgs 400 år.  Där finns tre scener, mat, aktiviteter och upplevelser. Den största tältscenen har plats för lika stor publik som Scandinavium. Festivalen inleds den 2 juni med att humorn hyllas med olika uttryck.

– Det blir en eftermiddag och kväll med många skratt, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

En stå upp-kavalkad

Två av Sveriges mest kända och folkkära komiker är Claes Eriksson och Per Fritzell och de inleder programmet. Därefter blir det Dockhumor med Björn Carlberg och Petter Lennstrand som bland annat är kända för Allram Eest. Under kvällen uppträder kända personer från den svenska stå upp-scenen: Henrik Schyffert, Ina Lundström, Peter Apelgren, Niklas Andersson, Ann Westin och Petrina Solange.