Körsång och integration. Att sjunga i kör är ett roligt och effektivt sätt att lära sig ett nytt språk och möta nya kulturer. Det är tanken bakom nystartade Sjumilakören i Biskopsgården. Med systerkör i Vara Konserthus uppstår också ett möte mellan storstad och småstad.

Stadsdelsförvaltningen i Västra Hisingen har startat en körverksamhet som vänder sig till svenska och nysvenska kvinnor från 18 år och uppåt. Varje onsdag samlas kören i Sjumilahallen i Biskopsgården för att öva med körledaren Gittan Kock, fika och prata.

– Det ska vara kul att lära sig nya ord och mer om andra kulturer. När man har roligt tillsammans tar man till sig ny kunskap omedvetet, säger Kicki Jaballah, koordinator på Sjumilahallen.

En systerkör i Vara Konserthus startade samtidigt och de båda körerna kommer att ha utbyte med varandra under året. I november planeras två gemensamma konserter – en i Biskopsgården och en i Vara.

På scen för första gången i april
– Det finns så mycket positiva saker både i en storstad och i en småstad. Vi kommer besöka varandra, dela med oss av erfarenheter och upptäcka världen tillsammans, säger Kicki Jaballah.

Sjumilakören samarbetar med Bostadsbolaget och kulturskolan El Sistema. Den 19 april har kulturskolan en barnkonsert i Sjumilahallen.

– Då ska damerna i kören stå på scen för allra första gången, säger Kicki Jaballah.